Vestingdagen Hellevoetsluis 2015

Vestingdagen2015_logoBreed

De Vestingdagen Hellevoetsluis werden dit jaar van donderdag 13 tot en met zondag 16 augustus gehouden. Deze jaarlijkse terugkerende traditie had dit jaar last van wisselende weersomstandigheden, alleen de zondag was mooi en het feit dat de regio nog midden in de vakantieperiode zit. Het aantal bezoekers was dan ook minder dan vorig jaar.

Kanonschoten

Wie de vestingstad tijdens dit evenement bezocht werd op de zondag verwelkomt door kanonschoten en kon zich vermaken op de kermis, bij modeshows, diverse optredens van artiesten, demonstraties, een vlootschouw, koren en Dj’s. Nieuw dit jaar was de demonstratie van oude l(DDR)legervoertuigen door de geschiedenis vereniging VLGH. Het luchtdoelgeschut en de radiowagen, waar de nodige ‘piepjes’ (morse seinen – wie kent ze nog?) uit kwamen, kon vooral bij de jeugd op veel belangstelling rekenen.

Oud Hollands

Dat was ook het geval op het veiligheidsplein voor het Brandweermuseum. Daar was het waterspuiten met een echte brandweerslang! Bij de molen waren de oude ambachten weer vertegenwoordigd. Authentieke kleding, visspecialiteiten, honing, oud Hollands snoep, kunst, klompen, mosterd, enz. En natuurlijk niet te vergeten, de pannenkoeken.
Liefhebbers van stoommachines waren teleurgesteld. Slechts een handjevol was aanwezig. Daar stond wel, heel bijzonder, een zeer fraaie stoomfiets bij.

Verder

Verder kon men struinen langs de 200 kraampjes en een bezoek brengen aan de vaste attrakties zoals, De Buffel, lichtschip Noordhinder, de Bernisse, droogdok Jan Blanken en het Brandweermuseum. Ook dit jaar is het evenement ondanks het bezoek van moterclub No Surrender zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Dus ……. ..tot volgend jaar.

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content