Vestingdagen Hellevoetsluis

vestingdagen-postkaart

Vestingdagen Hellevoetsluis 2014

De Vestingdagen Hellevoetsluis waren er van vrijdag 14 tot en met zondag 17 augustus 2014.  Dit jaarlijks terugkerend evenement trok, ondanks het herfstachtige weer, toch nog ruim 70.000 bezoekers.

Demonstraties

Naast demonstraties van reddingsdiensten, oude ambachten, scouting, en optredens kon men genieten van diverse lekkernijen en versnaperingen. Ook waren de oude stoommachines, oude vrachtwagens en antieke auto’s weer te bezichtigen evenals de mijnenjager “Bernisse” en het stoomschip “George Stephenson”. Opvallend en overal hoorbaar was de grootste stoomhoorn ooit gemaakt. Deze heeft ooit op de “SS” Nieuw Amsterdam gestaan. Het publiek kon de hoorn(en), met gehoorbescherming op, zelf bedienen.

Helikoptervlucht

Op de zaterdag was het dankzij de opklaringen gezellig druk. De (braderie)kramen deden goede zaken. Wie geen last heeft van hoogtevrees kon Hellevoetsluis, het terrein van de Vestingdagen en omgeving vanuit de helikopter zien. Een adembenemend gezicht, waarbij het nog eens opvalt hoe waterrijk en vlak Voorne-Putten wel niet is.

Kinderen

Kinderen konden paard- en pony rijden, oud hollandse spelletjes spelen, de kermis bezoeken of een echte brandweerspuit bedienen. Bij de molen “De Hoop” stond men in de rij voor bezichtiging en kon men oude ambachten bewonderen en ‘echte’ honing, mosterd of andere producten aanschaffen. Dit alles onder muzikale begeleiding van het dweilorkest en het straattheater.

Kritiek was er ook. Te weinig stoom. Hopelijk volgend jaar beter.

2015

Zet de volgende editie alvast in uw agenda:
 
Vestingdagen Hellevoetsluis 2015

van vrijdag 14 t/m zondag 16 augustus

Weergaven: 10
Scroll naar boven
Skip to content