Vliegerfestival

Vliegerfestival & Food Truck festival

Het Vliegerfestival, werd voor de 11de keer in Spijkenisse gehouden. Dit keer werd die voor 25 juni 2017 voor het eerst uitgebreid met de Food Truck festival. Op deze zondag was er voor het hele gezin weer van alles te beleven aan de Maasboulevard. Ondanks wat regen werd het festival druk bezocht. Net zoals de vorige edities was de toegang gratis en kon men van 11.00 uur tot 17.30 uur terecht.

Vliegeren

De hele dag waren er vliegers in allerlei vormen en kleuren te zien. Zelf vliegeren kon natuurlijk ook. Het prachtige terrein aan de Maasboulevard heeft daar alle ruimte voor en mede door de gunstige wind was dit een uitstekende gelegenheid om een poging te wagen. Kinderen versierden hun eigen gemaakte vlieger en met hulp van ouders en/of grootouders werden ze lucht in gestuurd. Verder was er een kinderboerderij met o.a. lammetjes en cavia’s, een enorm springkussen en konden kinderen zich verkleden en gefotografeerd worden als prins of prinses.

Een clown deelde ballonnen in allerlei vormen en figuren uit en een suikerspin gaat er altijd in.

Food Truck

Het Food Truck festival was dus nieuw. Op het terrein waren zo’n tien trucks met overheerlijk eten en drinken aanwezig en kon men even bijkomen op het terras.

De SKS Alles Kids verzorgde weer diverse activiteiten voor kinderen. De kleintjes werden hier geschminkt,konden boogschieten en er was peutergym. Dit alles uiteraard onder deskundige begeleiding.

De Scoutinggroep Ruwaard van Putten daagde kinderen uit om een hindernisbaan te nemen, droogroeien in een boot, in de touwen klimmen of om zelf brood te bakken.

VKV Renault Spijkenisse stelde twee elektrische auto’s beschikbaar om te bezichtigen, de Twizy en de Zoe.

Endless Dogfun liet de honden weer allerlei kunstjes doen met frisbee’s wat voor spectaculaire beelden zorgde.

 

zomeractiviteiten

Tijdens deze elfde editie was er voor het eerst een zomeractiviteiten markt op het Vliegerfestival. Allerlei activiteiten werden door de SWO en diverse wijkverenigingen getoond.

De meisjes van Dansstudio Kimberly Pikeur gaven enkele sensationele optredens. In de video is slechts een zeek kort stukje te zien. Om auteursrechten claims van de gebruikte muziek te voorkomen, is het helaas niet mogelijk om daar meer van te laten zien. En een dansgroep in absolute stilte is geen gezicht.

Al met al een zeer geslaagde dag. Jammer dat het zonnetje niet scheen, maar gelukkig was er, vergeleken met vorig jaar, dit keer wel wind!

Scroll naar boven
Skip to content