Het Weekeinde voor de Verkiezingen

Ik ga niemand zeggen op welke partij hij of zij moet gaan stemmen op 17 maart (of 15 en 16) 2021 voor de Tweede kamer verkiezingen. Ik wil wel een paar dingen verduidelijken. Sommige mensen denken dat ze een nieuwe regering kiezen, dat is NIET zo. U stemt op een persoon, ongeacht de plaats op het stembiljet, waarvan u vindt dat deze uw belangen zal behartigen. Deze is meestal aangesloten bij een partij/groepering die dezelfde standpunten c.q. idealen deelt. De partijen die samen een meerderheid (75 + 1) in de Kamer hebben vormen doorgaans de regering, al is een minderheidskabinet ook mogelijk. Het is dus heel goed mogelijk, dat de partij die de meeste zetels weet te behalen niet in de regering komt!

Opmerking: Er stonden twee video´s op YT, maar deze zijn verwijderd!

Demonstraties

Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er nog enkele demonstraties/manifestaties. Op zaterdagmiddag in Hellevoetsluis en op zondagmiddag 14 maart op het Malieveld waar Willem Engel zijn verjaardag viert. Zie bovenstaande video. Op maandag 15 maart 2021 organiseert Lijst 30 nog een fietstocht naar een ander kiesdistrict, waar zij wel op de kieslijst staan. Zie daarvoor hun website. Voor de overige partijen kijk op hun website.

Stemmingen in de 2e Kamer

De afgelopen maanden zijn er diverse stemmingen tijdens en over de Covid-19 maatregelen in de Tweede Kamer geweest. Hieronder enkele uitslagen van de partijen die thans in het parlement vertegenwoordigd zijn.

Dit is bereikt in de afgelopen jaren

Het laatste plaatje (sorry voor de kwaliteit) geeft de wereldwijde planning aan. Nee het komt echt niet uit de lucht vallen. De huidige regering MOET deze plannen uitvoeren en dat doen ze dan ook!

Trek verder maar je eigen conclusie.

PH

Weergaven: 1
Scroll naar boven
Skip to content