Voorbereiding naar 1 april 2020

Als voorbereiding op de 1 aprilviering in Brielle wilde de ‘Spanjaarden’  een promotiefilmpje maken. Jojan van Dokkum benaderde mij daarvoor of ik de video-opnamen wilde maken. De opnamen werden gemaakt in het eet en biercafé ’t Kont van het Paard op dinsdagavond 18 februari 2020 te Brielle.

Mooie gelegenheid om de Blackmagic Pocket Cineme Camera 4K weer eens te gebruiken. Het is nogal een donker café en de BMPCC4K presenteert goed met weinig licht. Toch was het noodzakelijk om een extra Ledlamp te gebruiken.

De bedoeling was een korte film waarin de vriendenkring het hele jaar door gezellig met elkaar een biertje drinken, totdat de waard ze attent maakt op de datum van 29 maart. De stemming slaat dan om en ze verdelen zich in twee groepen. Namelijk de ‘Spanjaarden’ en de ‘Geuzen’.

Na de herbeleving van 1 april 1572 is de groep weer verenigd in de kroeg op 3 april. 2 april bestaat volgens hen niet (bijkomen van de de dag daarvoor denk ik). Alleen nu wel gewond, met hoofden in verband, blauwe ogen en op krukken)

Zo gaat het dus elk jaar!

Het is, al zeg ik het zelf, een leuk filmpje geworden. Plaatsing op Facebook leverde al meer dan 1000 ‘views’ op. Hier is het te zien via YouTube. Eventueel ook nog te zien op TV met internetaansluiting. De beelden zijn in 4K.

 

 

Op zaterdagmiddag 29 februari is er weer de Geuzenmodeshow. Benieuwd wat de laatste mode uit 1572 te bieden heeft.

 

 

 

 

Scroll naar boven
Skip to content