Vrijwilligersprijs Nissewaard 2016

De Vrijwilligersprijs Nissewaard 2016 werd op 8 december in het MY college te Spijkenisse uitgereikt. Vrijwilligers zijn voor de samenleving onmisbaar. Deze mensen en organisaties werden die avond extra ‘in het zonnetje gezet’. Er werden  drie prijzen uitgereikt.

Vrijwilligersorganisatie

Van de 29 genomineerden ging de prijs voor Vrijwilligersorganisatie naar Stichting  bewonersorganisatie Symfonieplein. Zij organiseren het hele jaar door activiteiten zoals NL.-doet, Halloween en Burendag.

Vrijwilligersinitiatief

Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor ‘Vrijwilligersinitiatief’ uitgereikt. Winnaar van de 15 genomineerden werd de werkgroep “ De Talententrein”. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting De Nieuwe Meent (Oudenhoorn), bibliotheek De Boekenberg, Gelinckschool,  Muziek Onderwijs Centrum (allen uit Spijkenisse) en Stichting Dorpshuis Abbenbroek. Doel is om kinderen van 8 tot 12 jaar kennis te laten maken met hun eigen talenten.

Vrijwilligersprijs

Na een korte onderbreking door middel van een kennis-quiz, gewonnen door Wouter Struijk, werden de 47 genomineerden naar voren geroepen. Met de orchidee en oorkonde stonden ze zij aan zij in een lange rij voor het podium. De jury, bestond uit Debbie Teitsma, van bibliotheek “De Boekenberg” en vertegenwoordigster Kunst en Cultuur, Ron Vollenga, voorzitter van badmintonclub BCRS, Jaap Bouwman, Milieudefensie, actief op “De Fluisterboot” en Open Monumentendag, Rob Vermaas van “Geervlietse Kernactiviteiten”, Lisa van Duyvenbode, zij was de winnares van de vrijwilligers jongerenprijs 2013 en is professioneel ook actief in de zorg, en voorzitter Dirk van der Schaaf. De jury was unaniem in haar keuze voor de Vrijwilligersprijs.

Deze werd toegekend aan Gezina Trouw uit Spijkenisse. Zij is docent op het “Zadkine College en begeleid stervenden in hospice ”De Waterlelie”.

Ook is ze actief in de cliëntenraad van het Spijkenisse Medisch Centrum en voor verstandelijk gehandicapten leid ze een badmintonteam. Zij houd er niet van in de belangstelling te staan, het liefst had ze deze avond overgeslagen. De jury noemde het bijzonder dat zij leerlingen mee neemt en kennis laat maken met het vrijwilligerswerk. Zij was stomverbaasd, maar kreeg uit handen van wethouder Dirk van der Schaaf de wisseltrofee.

Het beeld dat is gemaakt door kunstenares  Lenie van der Wel en stelt een cirkel voor met aan een kant één persoon en aan de andere kant een groep personen, zodat deze de oneindigheid van het vrijwilligerswerk weergeeft en een eenheid vormt die elkaar ondersteund.

Na de gebruikelijke foto-momenten werd er nog in feestelijke stemming nagepraat met een hapje en drankje.

PH

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content