Heenvliet 2022 – Waar is Sinterklaas?

Op zaterdag 19 november 2022 waren de andere plaatsen in het land aan de beurt om door Sint Nicolaas te worden bezocht. Zo ook in het dorp van Nissewaard met stadsrechten Heenvliet. Om 11:00 uur kwamen de Pieten al aan. Ze keken in het rond en al snel werd duidelijk waarom. Ze waren Sinterklaas kwijt. Iemand dacht zelfs dat ie in een geparkeerde auto in de kofferbak lag, maar dat was gelukkig niet zo.

Sint verstopt achter dozen

In slaap gevallen

De hoofdpiet van Heenvliet kwam met een auto vol pakjes en de Sint had zich daarachter verstopt oom een dutje te doen. Onder luid geroep van de kinderen werd Sinterklaas gewekt en kon eindelijk het feest beginnen.

De kinderen van Heenvliet hadden voor Sinterklaas en zijn Pieten ook nog speculaastaartjes gebakken die de hoofdpiet in ontvangst nam.

Waar is Sinterklaas? – Heenvliet 2022

Foto´s Rondgang en Feestmiddag

Onder begeleiding van de boerenkapel “De Prometoeters” met bekende sinterklaasliedjes werd strooigoed uitgedeeld en dansten de Pieten in het rond. Na vele foto´s en geschudde handen trok de stoet door het dorp om te eindigen bij sporthal KamLung waar ´s middags nog een feestmiddag plaatsvond georganiseerd door OVS heenvliet voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar.

Weergaven: 7
Scroll naar boven
Skip to content