The Walk For Freedom in ‘s-Hertogenbosch

‘s-Hertogenbosch, officieus Den Bosch genoemd, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Tevens is het de hoofdplaats van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De stad draagt de bijnaam ‘Moerasdraak’. Deze naam heeft de stad overgehouden aan haar rol in de Tachtigjarige Oorlog. ‘s-Hertogenbosch was toen een vestingstad omringd door moeras zoals Het Bossche Broek en de Moerputten, waardoor de stad ‘onneembaar’ werd geacht. De stad ligt aan 4 rivieren, De Maas, De Aa, De Dommel en De Dieze. In 2019 telde de gemeente 154.220 inwoners en is daarmee de 4e stad van Noord-Brabant. ‘s-Hertogenbosch vormt met de andere vier grote Brabantse steden en omliggende gebieden metropoolregio Brabantstad, een gebied met ongeveer 1,8 miljoen inwoners dat sterk georiënteerd is op de voorzieningen en werkgelegenheid in de vijf steden. In het noordelijke deel van het Hertogdom Brabant lagen in de twaalfde eeuw nog geen grote steden. Bron: Wikipedia (NL)

Drie groeperingen organiseerden midden in de zomervakantie deze vrijheidsmars in ‘s-Hertogenbosch.
Gefaciliteerd door de gemeente ‘s-Hertogenbosch met medewerking van politie, handhavers en verkeersbegeleiders. Ondanks dat vele hun vakantie vierden kwamen nog enkele honderden naar het stationsplein voor de vrijheidswandeling naar Den Bosch. Centraal stond de indirecte vaccinatieplicht en de ophanden zijnde verplichte toegangscontroles op de gezondheid. Vaak wordt gezegd dat het altijd dezelfde personen zijn die demonstreren, maar dit keer waren ook vele nieuwe gezichten te zien. Er liepen op deze mooie zondagmiddag ook vele kinderen mee. Na ruim een uur keerde de stoet weer terug bij het plein voor het NS-station voor de reis terug naar huis.

The Walk of Freedom in 's-Hertogenbosch – 15 augustus 2021

Laat Bericht

Op dinsdagavond 17 augustus om 20:38 uur kreeg ik het volgende bericht binnen.

Lieve mensen,

Ik wil je graag uitnodigen om morgen, woensdag 18 augustus 2021, bij Facebook te verzamelen in Amsterdam voor de actie voor het vrije woord.

BigTech werpt zich op als waakhonden voor het overheidsnarratief. Zij claimen, via hun onafhankelijke, doch pharma gefinancierde, factcheckers, een monopolie op de waarheid.

Zij vormen een direct gevaar voor onze vrijheid van meningsuiting, vrijheid van meningsvorming en de gehele democratie.

Zwijgen is geen optie.

Woensdag 18 augustus verzamelen wij met zijn allen voor het hoofdkantoor van Facebook in Amsterdam om een vuist te maken voor het vrije woord.

De beelden van dit protest worden vastgelegd en gemonteerd in een internationale video die alle bedrijven die zich schuldig maken aan deze censuur en misleiding van het volk, eraan moet herinneren, that we will not be silenced.

Tot morgen!

Groet,

Willem Engel
Viruswaarheid

Dat is wel erg laat zo’n melding. Behalve dat het vakantietijd is, heeft het nog geen 24 uur van te voren een demonstratie plannen ook geen zin. Zeker niet overdags even voor 12 uur. Ik heb dit bericht dan ook niet gedeeld. Op Telegram plaatsen misschien; daar is het laatste bericht van Viruswaarheid alweer maanden geleden.

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content