welKOM in de KAS

welKom in de Kas hield op Voorne-Putten op zaterdag 2 april 2016 de 39e open dag. De bezoekers konden vanaf 10 tot 16 uur met de land- en tuinbouw van de boeren en tuinders op het eiland kennismaken.

Mini_YT

Hellevoetsluis

Naast uitleg over de werkzaamheden, was het publiek in de gelegenheid om de diverse producten gedurende de open dag van Kom in de Kas te proeven en aan te schaffen. De Familie de Pijper in Hellevoetsluis houdt ze zich voornamelijk bezig met de teelt van diverse rassen aardappelen, suikerbieten, mais, tarwe, gerst en cichorei.

Vierpolders

Een aangename verrassing van de telers in Vierpolders. Zij lieten daar het treintje uit Westvoorne rondrijden langs enkele bedrijven. Zo ging de rit langs bij M. van der Arend Tuinbouw (EAGLE FLOWERS). Daar telen ze snijbloemen. Zoals de Matricaria, Violier, Carthamus, Sierkool en Chrysanten. Het Wellant college Anna Hoeve was ook aanwezig. Kinderen konden daar hun eigen bloemstukje samenstellen.

KasVP2016_11

Kwekerij

Een andere stopplaats was bij Kwekerij Roest. Daar richt men zich op seizoensgebonden planten en bloemen. Zowel in de kas als op land en het lavaveld. Men werkt ook voor dierentuin Blijdorp. Begin september start het pompnoenseizoen met 120 verschillende soorten. Deze duurt tot aan Halloween. Deze drie bedrijven staan op de video.

Info

Meer informatie en foto´s over deze en de andere bedrijven is te vinden op de website van Boeren en Tuinders Voorne-Putten. Voor informatie over de andere gebieden in Nederland kan men terecht op de website van Kom in de Kas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Weergaven: 0
Scroll naar boven
Skip to content