Wereldhavendagen Wereldhavendagen Rotterdam 2017

De Wereldhavendagen in Rotterdam werden gehouden van 1 tot en met 3 september 2017. Het was de 40e editie van het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. In een extra feestelijke sfeer met fraai nazomerweer zorgde het voor meer dan 430.000 bezoekers.

Bigroll Baffin

Als grote publiekstrekker op de Wereldhavendagen was dit jaar het speciale in 2016 gebouwde ladingsschip “Bigroll Baffin” naar Rotterdam gevaren. Een enorm schip met een lengte van 173 meter en een breedte van 42 meter tussen de loodlijnen. Ook het grootste schip van de marine was er weer bij. De Zr. MS. Karel Doorman met een lengte van 205 meter en een breedte van 35 meter. Deze biedt voldoende ruimte voor twee kilometer aan geparkeerde auto’s, heeft een goed uitgerust hospitaal aan boord en bied plaats aan 6 helikopters.

Activiteiten

Op de kaden presenteerden aan de haven gerelateerde bedrijven zich en gaven zij een zo’n goed mogelijk beeld voor carrièremogelijkheden in en rond de haven. Ook waren er diverse spelen en activiteiten voor de kinderen. Bij de marine konden ze ‘de wand opklimmen’ en bij de Douane zagen ze wat voor trucs er worden uitgehaald om verboden goederen te smokkelen.

Demonstraties

Natuurlijk ontbraken de demonstraties van de hulpdiensten niet. Brand op het water bestrijden en reddingsacties uitvoeren. Bowl met de reddingsboten als met de helikopter. De Koninklijke Marine liet zien hoe zij de piraten voor de Somalische kust aanpakt. De marine liet zich niet alleen zien, maar was ook met haar Steelband aanwezig.

Meer Info

Eigenlijk kom je gewoon tijd en ogen te kort. De video is op de laatste dag gemaakt en geeft slechts een beknopte weergave van de activiteiten van het evenement. Meer informatie is te vinden op de website van de Wereldhavendagen. Daar zal volgend jaar ook het programma voor de 41e editie te vinden zijn. En vergeet ook de vele filmpjes op YouTube niet. Gewoon nog even nagenieten dus.

 

Scroll naar boven
Skip to content