WO-2 Voertuigen in Spijkenisse

WO-2 voertuigen komen elk jaar naar Brielle voor het Bevrijdingsfestival aldaar. Ook dit jaar kon dit evenement, met als hoogtepunt de Mock Battle op het Sharloo,  weer op overweldigende belangstelling rekenen. Vanaf 4 mei (dodenherdenking) tot en met 7 mei zijn tientallen in militaire uniformen gestoken reactors in de oude vestingstad  aanwezig.

Spijkenisse

Op de slotdag is het de gewoonte om een rondrit over het eiland te maken. Voor het eerst werd dit maal een stop gemaakt in Spijkenisse. Om even voor 11.30 uur kwamen tientallen nostalgische voertuigen het Winkelhart van Spijkenisse binnen gereden.

Veteraan

Eugene Gilbreath

Onder de aanwezigen was ook WO-II veteraan  Eugene Gilbreath aanwezig. Deze inmiddels 91 jarige Amerikaan heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog meegevochten tijdens D-day en Bastogne. Hij werd op deze kille en winderige voorjaarsdag, onder luid applaus op het Theaterplein bij de Stoep binnen gehaald.

Achter het Stuur

Daarna konden de ‘oldtimers’ worden bewonderd en enkele jeugdige bezoekers kregen de kans om ‘achter het stuur te kruipen’.
Na de lunch van de bestuurders en begeleiders trok de stoet weer richting Brielle om daar ’s middags  een parade door het oude centrum te maken.

 

 

Scroll naar boven
Skip to content