Wubbo Ockels

Wubbo_Okkels

Wubbo Ockels Died

Former atronaut Dr. Ockels (68) deceased this morning at 11:08 (May 18, 2014) to the effects of renal cell cancer at the Antoni van Leeuwenhoek Hospital in Amsterdam. Dr. Ockels was as a professor at the University of Groningen.

Oud-atronaut Wubbo Ockels (68) is vanochtend (18 mei 2014) om 11:08 overleden aan de gevolgen van niercelkanker in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam. Wubbo Ockels was als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Groningen.

De overleden astronaut Wubbo Ockels (68) heeft een laatste ‘statement aan de mensheid’ gemaakt. Een dag voor zijn overlijden vroeg hij AD-verslaggever Arno Gelder om een gesprek op zijn sterfbed te hebben. ‘Ik heb het allemaal goed geregeld. Tot mijn grafsteen aan toe. Weet je wat erop komt te staan? ‘Mijn tijd staat stil‘.’ (Bron: Algemeen Dagblad)

Wubbo Ockels studeerde wis- en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde in 1973 cum laude zijn doctoraalexamen. Na deze opleiding deed hij experimenteel onderzoek naar onder meer het verval van atoomkernen onder uitzending van gammastraling aan het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI). In 1978 promoveerde hij tot doctor (dr.) op dit onderwerp aan de Rijksuniversiteit Groningen. (bron: Wubbo-Ockels)

Wubbo_Eculution
Scroll naar boven
Skip to content